Nassira El Hadri El Yousfi
![]() |
Nassira a la nostra biblioteca |
Recentment ha publicat un recull de contes: Contes àrabs. Literatura popular del nord del Marroc. Amb il·lustracions de Marc Salayet. La Garriga: Editorial Malhivern, 2010.
L'obra, que consta de cinc contes infantils i cinc més per a joves, s'ha editat en format bilingüe àrab - català amb l'objectiu d'aconseguir que esdevingui una eina molt útil per a les escoles, de manera que ajudi a la població escolar d'origen marroquí a l'aprenentatge del català a partir de contes populars del seu país. Pel que fa a l'alumnat català, aquest llibre ha de contribuir eficaçment al coneixement de la realitat cultural de molts dels seus companys d'aula amb altres cultures d'origen.
Aquesta obra ha obtingut molts premis i reconeixements, ho podeu llegir aquí: LaGarrigaDigital
Joan Pinyol
Joan Pinyol i Colom (Capellades, l'Anoia, 1966) és narrador. Llicenciat en Filologia catalana i professor d’ensenyament secundari. Escriptor i col·laborador habitual en diversos mitjans de comunicació escrits, radiofònics i audiovisuals, a més de participar en diverses antologies narratives, es un prolífic autor de microcontes, ha publicat fins al moment tres llibres d’aquesta temàtica: Noranta-nou maneres de no viure encara a la lluna (Setimig edicions, 2001), Micromèxics (Brosquil Edicions, 2007) i Glops (Editorial Petròpolis, 2009).
De la seva biografia en volem ressaltar que quan era un jove adolescent un dia va arribar als seus ulls l'adreça particular de Pere Calders i de seguida es va atrevir a enviar-li la primera missiva en forma de carta. Pocs dies després (gener de 1984) l'autor el va correspondre amb una altra carta que encetava una relació epistolar que va mantenir-se els deu darrers anys de Calders. Sens dubte el millor estímul per a un jove escriptor!
Si en voleu saber més, ho podeu fer aquí: Joan Pinyol
De la seva biografia en volem ressaltar que quan era un jove adolescent un dia va arribar als seus ulls l'adreça particular de Pere Calders i de seguida es va atrevir a enviar-li la primera missiva en forma de carta. Pocs dies després (gener de 1984) l'autor el va correspondre amb una altra carta que encetava una relació epistolar que va mantenir-se els deu darrers anys de Calders. Sens dubte el millor estímul per a un jove escriptor!
Si en voleu saber més, ho podeu fer aquí: Joan Pinyol
Jesús Mª Tibau
Jesús M. Tibau Tarragó, (Cornudella de Montsant Priorat, 1964), i tortosí i ebrenc d'adopció. És un especialista en el relat breu, amb gairebé 200 de publicats en diferents reculls. També és coordinador del Club de Lectura de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa i guionista i presentador del programa de televisió Tens un racó a dalt del mon al Canal 21 de les Terres de l'Ebre. Tens un racó a dalt del món també dona nom al seu blog on fa comentaris de llibres, concursos literaris i on gairebé cada dia publica nanocontes encantadors.
Els seus relats són originals i molt tendres. A la nostra escola en sabem molt dels contes de Jesús M. Tibau. El curs passat l’alumnat de 6è de primària va realitzar un curtmetratge inspirat en un dels seus contes, Magnetisme del llibre I cop de vent ens despentina, Cossetània Edicions (2008, 2009, 2011).
Magnetisme te com a eix central de l’argument l’adaptació dels deficients visuals a les aules i amb aquest curtmetratge la nostra escola va ser finalista dels VII Premis El CAC a l’Escola, atorgats pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Per aquí s’arriba al web del projecte: Magnetisme
Si en voleu saber més ho podeu fer aquí: Jesús M. Tibau
Emigdi Subirats
És membre del comitè organitzador de la Fira literària Joan Cid i Mulet de Jesús i del certamen cinematogràfic Curt Redó a Campredó. Dirigeix el programa radiofònic Lletres Ebrenques a Antena Caro Roquetes. Coordina el curs d'estiu de literatura ebrenca de la Universitat Rovira i Virgili. També ha estat responsable de l'edició de l'Obra Completa de Joan Cid i Mulet .
Si en voleu saber una mica més ho podeu fer aquí: Emigdi Subirats
Ignasi Blanch
Ignasi Blanch és Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, va viure tres anys a Berlín on es va especialitzar en tècniques d‘impressió i gravat al centre Künstlerhaus Bethanien, amb l’ajut de dues beques CIRIT de la Generalitat de Catalunya.Coincidint amb la caiguda del Mur de Berlín, fou escollit per participar en el projecte internacional “East Side Gallery”, com a únic representant de l’estat espanyol.
La seva pintura sobre el Mur la podem veure en la reproducció que es va fer en la seva ciutat natal, Roquetes (Baix Ebre).
Actualment viu i treballa a Barcelona com a il·lustrador. Publica per a editorials diverses i participa, en exposicions i sessions didàctiques al Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Saarbrücken, Alemanya des del 2001.
Si en voleu saber una mica més ho podeu fer aquí: Ignasi Blanch
Xulio Ricardo Trigo
L’any 1965 s’instal·la a València amb la seva família. Després de viure dos anys a Barcelona (1992-1993) es trasllada de nou al País Valencià. Ha dirigit les pàgines literàries de la revista El Temps i ha estat redactor de Cultura del Diari de Barcelona. També col·labora amb assaigs i articles en diaris i revistes. Per la seva tasca periodística va rebre el premi Atlàntida el 1990. Com a traductor ha fet versions d’autors gallecs i portuguesos al català, i va guanyar el 1995 el premi de traducció poètica Cavall Verd.Actualment viu a Tarragona, i manté a la xarxa el blog El violinista celest
Cinta Mulet
Nota biogràfica a Arola Editors: Cinta Mulet