La Biblioteca

Visita virtual

Ens acompanyeu a fer uns visita? A L'Institut Escola Daniel Mangrané tenim una Biblioteca molt acollidora!!! passeu, passeu...

... Heus aquí la Blancaneus,
en Pulgarcito, els tres Porquets,
el gos Snoopy i el seu secretari Emili
i en Simbad,
l’Ali Babà i en Gulliver.

Oh! Benvinguts! Passeu, passeu,
de les tristors en farem fum,
que casa meva és casa vostra
si és que hi ha ... cases d´algú...






Normativa, horaris i funcionament


Cada dia de la setmana la biblioteca està oberta a l’hora del pati,  hi ha un dia per a cada cicle per exemple el dilluns és per cicle inicial , el dimarts és per cicle mitjà i el dimecres per cicle superior, d’aquesta manera no hi ha aglomeracions.

A  part de la possibilitat d’anar a la biblioteca voluntàriament  a l’hora del pati també hi ha un horari per classe on cada tutor va triar lliurement i d’acord amb el seu horari una hora a la setmana per realitzar qualsevol activitat a la biblioteca: lectura, cerca d’informació, ...i la biblioteca també disposa des d’enguany un horari extraescolar que es va impulsar al tercer trimestre d’aquest curs i que esperem que continuï instaurat any rere any  amb la col·laboració dels pares i mares que han fet possible aquest aquesta apertura.
Pares i mares assisteixen cada tarda a la biblioteca per parelles i romanen com a auxiliars de 16:30 a 17:30 hores, hi ha voluntàries que venen totes les setmanes i hi ha que dues vegades al mes depenen de la seva agenda.

A la biblioteca s’hi poden quedar per fer deures, per llegir, per jugar, ja que tenim servei de ludoteca...es poden fer préstecs i retornar llibres.

Els usuaris de primer de primària assisteixen els primers dies de classe a la biblioteca i la tutora o bé la bibliotecària els expliquen els seu funcionament:






Les prestatgeries tenen colors que indiquen, per als més petits, el tema dels llibres, si per exemple volen agafar llibres d’animalets, plantes, etc hauran d’anar a la prestatgeria que té el gomet verd, si prefereixen els llibres de manualitats i jocs els trobaran a la prestatgeria del gomet rosa, els llibres de lectura amb color groc, els llibres d’anglès amb un gomet roig i una estrella blava al centre, etc.









A més a més les prestatgeries de lectura tenen un símbol per a cada cicle:


Mickey Mouse per a cicle inicial
Minie per a cicle inicial i mitjà

La Sirenita per a cicle mitjà










D’aquesta manera es classifica el nivell de dificultat de lectura. Per aprendre millor tot això, l’alumnat de primer té una fitxa on hi ha escrits els temes principals per classificar els llibres i al costat han de pintar la rodona del color del tema que li correspon. Aprenen també a fer préstec de dues setmanes (quan la bibliotecària deixa un llibre en préstec sempre escriu en un paperet la data de retorn) i la safata degudament senyalitzada on han de dipositar els llibres un cop els volen tornar.
Sempre hi ha despistats que no se’n recorden de tornar els llibres per això existeix la minibibliocartellera d’aula on es penja amb un paperet el nom de l’usuari o usuària i el llibre que ha de tornar, de vegades aquesta feina la fan els auxiliars de biblioteca.

Els auxiliars de biblioteca són els mateixos alumnes que voluntàriament s’ofereixen a fer aquest servei, normalment se’ls dóna aquest càrrec als xiquets i xiquetes de cicle superior. Si fan bé la tasca participen en activitats com la que es va duu a terme amb el CEE Sant Jordi.

Hi ha famílies que ens han portant jocs que ja no utilitzen, peluixos per decorar-la, llibres... i per aquest motiu des d’aquesta pàgina també invitem a continuar fent donacions per reutilitzar llibres i joguines que per molts ja no són útils i donar-los una altra oportunitat.


Voleu saber quan hi podeu venir, què hi podeu trobar i com ho heu de fer, consulteu la nostra guia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...