03 de juny 2013
Crònica de "Maus, relat d'un supervivent"
L’I-E Daniel Mangrané ha albergat l’exposició “Maus, relat d’un supervivent” del 30 d’abril al 24 de maig de 2013. Els alumnes de 1r i 2n d’ESO han realitzat diverses activitats relacionades amb el tema.
Després d’una introducció a classe sobre el nazisme i la segona Guerra Mundial, els alumnes han fet un recorregut pels 16 panells que té l’exposició sobre el còmic d’Art Spiegelmant. Després, durant diverses sessions de diferents àrees, han llegit íntegrament aquesta apassionant novel·la gràfica.
A tutoria havíem vist la pel·lícula La vida es bella, de Roberto Benigni, que dóna un toc d’alegria i de màgia a la crua realitat dels camps de concentració nazis. Amb la lectura de Maus, els alumnes han entrat a fons en el drama que van viure els jueus a partir del relat que fa un dels supervivents dels camps. Aquest contrast entre els dos documents gràfics els ha permès tenir una idea concreta i realista d’un dels episodis més lamentable de la història de la humanitat: l’Holocaust.
Tot i que aquest tema no es treballa a l’ESO fins a 4rt curs, hem trobat paral·lelismes amb la matèria actual de l’àrea de Socials, com ara la salutació feixista, copiada de la que feien servir a l’Imperi romà per saludar als cèsars, i altres trets de l’estètica nazi. En general, els alumnes han fet un bon treball d’informació i conscienciació sobre aquesta temàtica, sempre controvertida i actual.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada