08 d’abril 2014

El retaule del flautista
Durant la segona avaluació, l'alumnat de 2n d'ESO ha treballat la lectura obligatòria El retaule del flautista de Jordi Teixidó. Com es tracta d'una obra de teatre, i com ja comença a ser tradició en el centre, tant en llengua catalana com castellana, els alumnes treballen en grup una petita representació d'una escena que ells mateixos escullen. Aquesta vegada, han tingut també llibertat per decidir els membres de cada grup i la veritat és que el resultat no és gens decebedor.

Els objectius d'aquesta activitat són el foment de la lectura i la millora de la lectura en veu alta,el treball de l'expressió tant oral com gestual, l'apropament al gènere teatral i la pèrdua de temor al públic.

Us oferim dos mostres de les millors representacions, esperem que les gaudiu."Escena II: Hans, Schmid, Agutzil, Weis i Baun. A la casa de la vila no es preocupaven massa per el tema, però dos comerciants hi van intervenir. Baun i Weis eren representants del Gremi de Manyans (Baun) i de la Doctíssima Corporació d'Apotecaris (Weis). Abans eren enemics i no ofereixen productes junts, però havien fet un pacte i es van presentar davant del burgmestre oferint-li solucions al problema de les rates, unes solucions eficaces però el doble de cares. Cadascun oferia un producte que ja havia fabricat abans, com ara el mata-rates o les trampes, però modificat perquè fos més eficaç i productiu. L'Ajuntament finalment volia intervenir i fer alguna cosa per treure les rates del poble, però no tenien diners per a res, per sort el poble no era una vila pobre i d'un lloc o altre traurien els diners."
Wikipèdia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...