07 de gener 2013

La niña que recorrió Tierra Fantástica en un barco hecho por ella misma. Llibre recomanat

Per encetar l’any una nova recomanació, aquest cop d’una alumna d’ESO!

Títol: La niña que recorrió Tierra Fantástica en un barco hecho por ella misma
Autora: Catherynne M. Valente
Traductora: Julia Alquézar
Editorial: Noguer Singular

Septiembre té dotze anys, la seva existència és avorrida i es passa el dia llegint llibres. El seu pare està a la guerra, la seva mare treballa moltes hores, i ella llegeix. Llegeix sobre dracs; fades; nenes que, com ella, van a parar a móns fantàstics.
Un dia el Viento Verde va a la seva finestra i la convida a vitjar a Tierra Fantástica. D'aquesta manera, Septiembre a llom d’un lleopard molt simpàtic comença el seu viatge.  
Tierra Fantástica no passa pel seu millor moment, però Septiembre compta amb l'ajuda d'un drac fill d'una biblioteca per vèncer a la malvada Marquesa que domina aquesta terra...

És un llibre que, encara que sigui qualificat com a infantil, el poden llegir nens i adults, ja que recorda una mica a La història interminable i a Alícia en el país de les meravelles.
M'ha agradat molt la forma d'escriure de l'autora i crec que la traducció està molt bé. Tots els personatges tenen noms estrafolaris i la traductora ha treballat molt bé, no sona a traducció literal de l'anglès, cosa que passa en molts llibres d’aquest tipus.
Les descripcions són molt reals i els diàlegs són divertits o tenen frases molt boniques sobre el coratge, la vergonya o la valentia. A més, l'edició del llibre està molt cuidada.

Aquí teniu el booktrailer:


Recomano el llibre a tothom qui vulgui llegir alguna cosa sobre fantasia diferent als llibres que es publiquen habitualment.

Marina, alumna de 2n d'ESO

1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...