03 de febrer 2013

Dia Escolar de la No-Violència i la Pau a la biblioteca

30 de gener Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP) 



En aquest dia se celebra l'aniversari de la mort de Mahatma Ghandi, líder nacional i espiritual de l'Índia, assassinat a tirs el 1948 per un integrista hindú i coincidint amb aquesta efemèride, des del 1964 es celebra el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP), la iniciativa fou d'un poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una proposta d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.
El seu missatge bàsic diu: "Amor universal, No-violència i Pau. L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra".

I nosaltres a la biblioteca vam organitzar una petita exposició de llibres i amb l'ajuda dels petits artistes de 3r i els bibliovoluntaris vam guarnir la bibliocartellera. Mireu que bonica ens va quedar:


 
Make your own photo slideshow at Animoto.

I també vam explicar el conte L'homenet de paper de Fernando Alonso.

Imatge de librolibro.es
"La història comença quan una nena imaginativa, per tal de passar l’estona, crea objectes amb paper de diari: un barret, un ocellet, un vaixell... i, fins i tot, un homenet de paper, que cobrarà vida i amb el qual podrà anar al parc a jugar amb la resta de nens i nenes..."
D'aquí hem tret l'argument i per si en voleu saber més: fitxa-homenet paper - Leer es Vivir. Editorial Everest

I sabeu què? Als xiquets i xiquetes que van escoltar el conte els va agradar tant que Rut la bibliotecària de l'escola ha preparat una adaptació de L'homenet de paper i farem una obra de teatre! però això us ho acabarem d'explicar un altre dia...!
  


Voleu veure que s’ha fet a les escoles i instituts de Catalunya per commemorar el DENIP, consulteu el següent mapa, creat per FundiPau, on les escoles i instituts que han celebrat la jornada poden situar-hi l'activitat que han fet i enllaçar-hi fotos, vídeos, articles, etc. que tinguin penjats a la plana web del seu centre.
 

 
Ver Amics de la UNESCO de Giona en un mapa más grande

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...